01 Jan 2010
 1. 1 day overdue

Последният ден на 2009 г започна много спокойно. За закуска ми беше останало парченце от любимата пица/цяла седмица бях на диета заради стомаха/ и си я хапнах с голямо удоволствие. Преди обед се рових в интернет и си търсех подходяща прическа. С Ангел решихме да не правим тази година големи трапези, тъй като все още не можех да се храня от всичко. Денят беше слънчев и към четири следобед направихме разходка в квартала. Като се прiбирахме казах на шега, че това е последната ми разходка с бебо в коремчето ми, и това се оказа истина!

В 17.10 часа започнаха първите контракции. Интервалът между тях беше на 8 минути. Към 18 часа имах една по-дълга пауза от 20 минути /тогава тайничко се надявах, че всичко ще се размине и няма да раждам в новогодишната нощ/. Лежах  на синьото диванче и единствено когато идваше контракцията ми беше гадно. Благодарение на дишането , което бях научила в училището за бременни, търпях, болките не ми се струваха толкова ужасни/макар да болеше много/. Интервалите между контракциите все повече се скъсяваха , наближаваше и Новата Година..., а на мен все по-малко празнично ми беше!  Към 23 часа непрекъснато започнах да ходя до тоалетна/тялото ми започна да се подготва за това което го чакаше/ и контракциите бяха станали много болезнени. В 00.01 минута вече бяха с интервал 3-4 минути. Стана време да тръгваме за родилното. В 00.30 часа вече пътувах легнала на задната седалка и готова за всичко, което предстоеше. В Майчин дом стигнахме за 15 минути и се започна отново онова оформяне на документи и прегледи, а мен всичко ме болеше нетърпимо, и не исках да чакам секунда повече. Разкритието ми беше 4 см и ме заведоха в предродилна зала. В 02 часа ми включиха система за ускоряване на разкритието /болките бяха вече наистина нетърпими и дишането не помагаше , но аз продължавах/, пукнаха ми водите и гинеколожката каза "Хайде вече виждам косата на бебето". разкритието ми беше 9 см , анестезиоложката ми направи епидурална упойка към 2.20 часа. Страхът вече в мен беше надделял и за момент бях много уплашена дали ще се справя. Помогнаха ми да стана и ме настаниха на масата за раждане в 02.30 часа. Следващият половин час ми се стори като миг! След няколко напъна, в които наистина дадох всичко от себе си , на бял свят се появи малко  момиченце. Погледнах часовника на стената беше 03.01 часа. Бързо го измиха, повиха и подадоха да го видя. Стори ми се много много мъничко плачещо човече. Целунах го по челцето и едва тога се почувствах щастлива ! Цялото ми тяло кипеше от енергия, и исках да споделя с всички моята радост,нищо че не усещах краката си от упойката и цялото ми тяло се тресеше сякаш ми е студено..

Comments: 3
29 Dec 2009
 1. 40 weeks

Денят беше прекрасен, макар и малко студен, но за сметка на това много слънчев. Имаше пауза около час между двете консултации (при акушерката и прегледа при гинеколожката), и с Ангел решихме да се разходим, чувствахме се много добре, заредени с добро настроение. Сякаш за момент се успокоих и забравих какво ми предстоеше. Все още усешах съвсем леки болки в стомаха, основната вълна беше минала, но продължавах с диетата.

Оказа се, че разкритието ми все още е 1 см. и се разбрахме ако не съм родила на термина (01.01.2010 г.) първият работен ден на 04.01. 2010г. да се видим отново и да решим как да процедираме. После слушахме тоновете на бебчо и му направиха кардиограма. Премериха ми коремчето и таза. Всичко беше по план, но тепърва предстоеше Раждането!

Comments: 0
Tags: -
26 Dec 2009
 1. 40 weeks

През нощта на 26.12.2009 се събудих от режещи болки високо в корема ми (по-скоро в стомаха). Отначало си помислих, че това са прословутите контракции, но по описанието им трябваше да ги усещам ниско долу в кръста. Бях доста уплашена, макар да ми беше ясно, че деня на раждането наближава, ми се искаше да го отложа колкото може по-дълго. Надявах се болките да се разредят, но към обед бяха непоносими-кратки спазми, но изключително силни. Бях повърнала два пъти, и почти нищо не бях яла. Обадих се на гинеколожката тя ме посъветва да си хапна препечен хляб и да пия чай от джоджен. Изпълних всичко, но състоянието ми се влошаваше. Повръщах през няколко минути и умирах от болка.Към 16.00 часа тръгнахме към болницата. там дежурните доктори започнаха едно безкрайно писане на документи, слушане тоновете на бебчо дълго, проверяване на разкритието ми...а аз се превивах от гадните спазми. Най-накрая ме включиха на система, увериха ме че бебчо ще е добре и няма да му навредят лекарствата. Много се страхувах за мъничето ми-не беше яло, сега и лекарства...Към 20.30 часа махнаха системата. Бях много жадна, но ми казаха да пия малко вода на глъдки. Цяла нощ не спах, чувах как плачат бебенцата, а и се страхувах от това което ми предстоеше. Към 03 сутринта на 27.12 вече болките едва се усещаха. На сутринта в 10 часа се прибрах в къщи и трябваше да спазвам няколко дни диета-варени картофи , препечен хляб, печена тиква и вода...последните дни на бебчо не се очертаваха с обилно хранене.

Comments: 0
Tags: -
12 Dec 2009
 1. 38 weeks

От края на октомври исках да посетя училището за родители, но за съжаление все нещо се случваше. Така в най-студения и неприятен ден /заваля дъжд и обърна на сняг/ се записахме с Ангел на последните за тази година уроци. Аз се успокоих, защото разбрах какво ме очаква и как да се справя. Имахме практически упражнения как да къпем бебчето, а за мен-различни видове дишане по време и след контракциите. Тези две посещения бяха изключително полезни!!!

В следващите две седмици вечер или през деня тренирах видовете дишане и те за мен бяха ключа за леко и безболезнено раждане!

Comments: 0
Tags: -
10 Dec 2009
 1. 38 weeks

Нашият бебчо е в подходяща поза за естествено раждане. Вчера ми провериха разкритието-1см. което е съвсем малко, така че двамата с Ангел си чакаме нашето сладко коледно подаръче. Вече си има измислено име , и вчера си преговаряхме списъка с покупки за бебчо. Решихме да не купуваме нищо предварително, но сме си набелязали двамата необходимите неща. Много ми се искаше да купувам сладки бебешки дрешки, но това ще го оставим на татко Ангел, аз ще имам друга по-важна и отговорна задача...да си родя живо и здраво сладкото бебенце!

Comments: 0
Tags: -
10 Dec 2009
 1. 38 weeks

Моето сладко и мило бебенце като цяло е много послушно. Сутрин, обед и вечер ми дава знаци, че е добре и си мърда леко. Понякога през нощта ,може би притискам коремчето си и спейки само на ляво, ми се струва че му омръзва една и съща поза и ме буди. Когато татко му пее дори и да си прави гимнастика сякаш замира- все още не е ясно от удоволствие или се плаши :-)

Comments: 0
Tags: -
29 Nov 2009
 1. 36 weeks

През последните седмици забелязах интересна промяна във вкусовите ми предпочитания. За разлика от първите три месеца, когато ми се ядяха само млечни и безмесни храни сега имам нужда от крехки пържолки на скара ( в началото миризмата на барбекю ме отвращаваше) и сладко. Шоколадът Милка ми харесва, но сега го обожавам а също така и татралети с малини. На няколкопъти както и днес си завършвам закуската с тях.

Comments: 0
Tags: -
17 Nov 2009
 1. 34 weeks

Бебчо го мериха  по таблици и е приблизително около 2.500кг , казаха че към момента е застанало в благоприятна позиция но в 36 седмица ще кажат стане ясно дали мога да си го родя нормално. За сега всичко е наред

Comments: 0
Tags: -
09 Nov 2009
 1. 33 weeks

По принцип аз много обичам да спя, но когато ходех на работа , през почивните дни рядко ми оставаше време. Сега спя на воля няма значение колко е часа и в коя стая... Задължителната дрямка е вечер между 19.30 и 21.00 часа. Обикновено бебчо ме събужда с ритничета към 21.00 часа и започва да си прави гимнастиката.

Comments: 0
Tags: -
11 Sep 2009
 1. 25 weeks

Сватбената ми рокля е ушита по поръчка с формите на бебчо, и е в прасковено розова гама.

 Двете с бебчо се чувствахме прекрасно. Макар да бях много развълнувана в ритуалната зала, мъничето усещаше чувствата ми, беше притихнало и спокойно. С голям апетит си хапвах от всичко , което беше в сватбеното ни меню и пих няколко глъдки шампанско розе. На другия ден ни предстоше плаж и разходка в комплес Слънчев ден...

Comments: 0
Tags: -
04 Sep 2009
 1. 24 weeks

Бебчо вече си има режим-сутрин ме буди между 3 и 4 часа сутринта с няколко ритничета. Обича да спя единствено и само на лявата ми страна, ако случайно заема друга поза, на секундата се бунтува!. Вечер между 8 и 9 вечерта си прави гимнастика. Понякога иска още по-голямо внимание и аз съм принудена да си разхождам коремчето из стаята.

Comments: 0
Tags: -
21 Aug 2009
 1. 22 weeks

4D видеозона  дава най-ясна и видима картина за бебчо. Той е цветен и позволява да се огледат органите и формите на бебенцето със плътност.

С бъдещия татко нямахме търпение да видим бебчо как изглежда. По думите на мои приятелки, се виждало много добре личицето и цялото телце. Първото нещо, което със сигурност се подтвърди е, че ще си имаме момиченце. Като една малка госпожица, тя срамежливо си криеше личицето и се обръщаше на различни посоки. С голямо търпение на докторката и провериха и преброиха пръстчетата на ръцете и крачетата, огледаха и измериха главичката и , и всички други необходими измервания. А ние с таткото чакахме и се надявахме да и видим личицето, но то остана в тайна за нас ...

Получихме първия запис на момиченцето ни на диск.

Comments: 0
Tags: -
08 Aug 2009
 1. 20 weeks

Сватбата беше вечерна на открито - чудесно за мен и малкото бебче! Внимавах какво хапвам, макар да имаше големи вкусотии, за да не навредя на мъничето. Музиката беше добре подбрана и имаше много настроение. Няколко пъти танцувах на латино и тропнах хорце. Чувствах се прекрасно , а и на бебо му харесваше... Учудена бях , че не ритна нито веднъж тази нощ, но като си легнах започнаха атаките, бебчо ми ставаше все по-миличко и сладко...

Comments: 0
Tags: -
07 Aug 2009
 1. 20 weeks

В петък вечер, около 22 часа, бебчо беше станал достатъчно силен, за да ни го покаже с поритване. Ангел се беше навел над коремчето ми и най-неочаквано усети удар в ухото си. Бяхме страшно въодушевени - вече усещахме и двамата нашето мъниче....

Comments: 0
Tags: -
28 Jul 2009
 1. 18 weeks

Най-очевидната промяна е бюста ми - обиколката ми е 89 см. ( в началото бях 82 см), започна да расте леко и коремчето ми. Бебенцето от няколко седмици шава по малко Усещането е странно-леко боцкане и вибрация едновременно.

През нощта в първите два месеца ставах почти всяка вечер до тоалетна , след пауза от един месец отново всяка нощ съм дежурна. Хапвам си предимно безмесни ястия, не мога да кажа, че ме гони див апетит. Дори много често се чудя какво точно ми се яде и ако имам избор се чувствам още по-объркана. Харесва ми да пия плодови пресни /или обикновени/ млека. До преди няколко седмици голям хит беше сиренето-можех да го ям по три пъти на ден без да ми омръзне.

Comments: 0
Tags: -
20 Jul 2009
 1. 17 weeks

До момента никой не беше разбрал че съм бременна -  не ми личеше въобще. За мое щастие ме преместиха от централния офис в стария ми офис, където всичко беше тихо и спокойно. Както се казва късметът ми отново проработи навреме. До сега работата ми беше доста динамична и напрегната и понякога /за което ми е много съвестно/ съм обядвала към 2-3 часа и съм си държала бебенцето гладно...

Comments: 0
Tags: -
17 Jul 2009
 1. 17 weeks

Взеха ми кръв от вената за изследване нива на хормоните. Те показват дали плода има риск да се роди с дефекти (спина бифида и синдром на Даун). Резултатите се обработват в рамките на 7 работни дни.

Изследването не беше задължително, но ние бяхме решили да сме информирани и направили всичко необходимо за нашето бъдещо бебче.

Comments: 0
Tags: -
08 Jul 2009
 1. 15 weeks

Некомфортно съм се чувствала само сутрин в автобуса но това е напълно разбираемо. Беше започнало да става топло, а и сутрин рано е много задушно от хората, които пътуват. Сега повече от всякога усещах миризмата на човешка плът и всички заобикалящи ме аромати. Някои ми бяха адски неприятни, но не ми се е повръщало.

 Два пъти ми е ставало много лошо , като първия за момент бях загубила съзнание в къщи. След сутрешния душ , усетих че ми се вие свят стана ми много студено опитах се да седна.....и следващото, което помня е Ангел надвесен над мен -беше ме поставил внимателно на пода и ме свестяваше.

Следващото прималяване беше когато излязохме един следобед на разходка. Изглежда печеше силно и ми се е отразило. Добре, че имаше наблизо вода...

Comments: 0
Tags: -
22 Jun 2009
 1. 13 weeks

Направиха ми картон в майчин дом и така вече се водя регистрирана бременна. Направиха ми изследвания на кръв и урина, измериха ми таза , обиколката на коремчето, попълниха информация за мен, за битовите условия в които живея, месторабота.

Comments: 0
Tags: -
14 May 2009
 1. 8 weeks

С Ангел отидохме на първи преглед в Майчин дом при доктор Бейлерян. Тя ни даде обща информация за бременността, какво да очаквам.На прегледа с видеозон,  Ангел видя "мъничето" за пръв път и тупкането на сърчицето му се стори като пикселче. Аз много се смях .

Comments: 0
Tags: -
First page Previous page 1 2 Next page Last page
23 results (page 1/2)